1995 camaro starts but dies a few seconds after - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old May 28th, 11, 09:02 PM Thread Starter
ryan
 
Join Date: May 2011
Location: texas
Posts: 8
1995 camaro starts but dies a few seconds after

ok so I have a 1995 3.4 camaro recently i replaced my head gaskets, intake gaskets, O2 sensors, crank position sensor, harmonic balancer, cam position sensor,ignition control module, catalytic converter. So the problem im having now that it starts sometimes but also sometimes i have to push on the throttle to get it to start and once it starts if i let off the throttle it stalls. Also the plugs are getting gas and carbon fouled which to me is indicating week spark or some type of timing off somewhere. Some ideas I have are maybe the fuel rail, fuel pressure regulator, cam sensor interupter. Anyone have another idea?
camaroprodigy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old May 29th, 11, 05:32 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Maryland, USA
Posts: 17,282
Garage
Send a message via MSN to DOUG G
Re: 1995 camaro starts but dies a few seconds after

TPS sensor ?

Any codes getting thrown would help also

68 Camaro~LSx
Best to Date....and tuning
1.546 60'.....7.132 @ 94.43 660'.....11.327 @ 116.79.
RedЯum <-Pics
More here
DOUG G is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old May 29th, 11, 10:53 AM Thread Starter
ryan
 
Join Date: May 2011
Location: texas
Posts: 8
Re: 1995 camaro starts but dies a few seconds after

doesnt throw codes plus it is a pain to read them because its a obd 1.5 which has an obd2 connector but and obd1 computer and you need a tech1 scanner. After sleeping on it lastnight i'm was thinking to take it back apart and check the timing chain and camshaft interupter. all i know for sure is im done throwing parts at it
camaroprodigy is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old May 31st, 11, 09:41 PM
Senior Tech
darrell
 
Join Date: Feb 2011
Location: texas
Posts: 1,203
Re: 1995 camaro starts but dies a few seconds after

a ground issue chek all ground location as stated by GM--had the same problem on my 5.7 and swapped out fuel rail , reg and injectors off another motor stored and it fixed it
97Z4C is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome