Blower Not Blowing at All - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Nov 7th, 12, 01:57 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2001
Location: Dallas, Texas
Posts: 843
Blower Not Blowing at All

How do I test my a/c relay on top of the fiberglass evaporator box?

I know it is getting electricity when I pull down on the dash switch because the test light comes on.

The test light also goes on when I test the high speed (orange wire) position of the dash switch to the relay.

I can definitely hear the relay ďclickĒ when I try to turn the blower fan on.

I unplugged the purple wire to the relay & hooked it straight up to the positive side of the battery.

The blower motor still doesnít come on. Iím sure my ground wire is good.

Do these blower motors just suddenly go out without any warning?

If I have to buy a new blower motor, is there one that blows stronger than the original?

67 Camaro with a/c

Thanks
327!275hp!Convt! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Nov 7th, 12, 03:05 PM
Gold Lifetime Member
Kevin
 
Kevs67RSSS's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Crestview FL
Posts: 36
Re: Blower Not Blowing at All

Sounds like a it is the blower motor and I don't know of a stronger motor on the market. Check with Classic Industries or Firewheel Classics. Their tech line should be able to answer your question on the motor. Especially Classic Industries. But Firewheel is a great family owned business dedicated to only 1st gen Camaros. I wish I could give you more definite info but that's all I got. Good luck.
Kevs67RSSS is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Nov 7th, 12, 04:12 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2001
Location: Dallas, Texas
Posts: 843
Re: Blower Not Blowing at All

Yeah I know Patty & Mary very well; Iím a regular customer at Firewheel. In fact Iím trying to get a job there if they ever hire someone new. JPMorgan Chase Bank sent my job to India.
327!275hp!Convt! is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old Nov 7th, 12, 04:17 PM
Super Moderator
Jake-68's rule
 
Everett#2390's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Va Beach VA
Posts: 29,172
Re: Blower Not Blowing at All

You could take the power lead to the motor and insert an ammeter in line then connect the power ammeter to the battery.
With a locked rotor, frozen motor, max amps will be drawn, otherwise, a smaller current demand wil be indicated if motor is running.
And yes, if the blower was flowing less air over its life from earlier history, it may have just decided to go belly up.
Or the plastic squirrel cage broke and finally jammed the motor.

Give a man a rescued dog for the health of both their souls.
'With age comes wisdom, but then wisdom ages you even more.' GO CUBS! Other Stuff
Everett#2390 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome