94 Camaro 3.4 - Team Camaro Tech
Team Camaro Tech join team camaro
 
Camaro Parts at SS396.com     
GROUND UP & SS396.com         
Official Sponsor of Team Camaro
   

Auto Insurance



Registered users (free) do not see these large ads

Troubleshooting Diagnosing problems done here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Sep 14th, 07, 02:35 PM
Disasterpiece Disasterpiece is offline

Garrett
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hampton, VA
Posts: 6
Exclamation 94 Camaro 3.4

WOW where to start... There was another post with similar symptoms as mine but I'm not sure on it. I have as I said a 94 Camaro with a 95 3.4 in it. It started with just some hesitation til I got on it or over roughly 2500rpm, constantly hesitated on hills or in OD. Then I went on a road trip now it's way worse. If I floor it, it takes like 20 seconds to get to 60mph. Now I know the 3.4 is weak, but not that bad... I've changed both the O2 sensors before the cat, the TPS, the IAC, spark plugs and wires. I just put some Lucas injector cleaner in, but next step is to get the spray... any body have any suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old Sep 14th, 07, 06:55 PM
kustomwerker kustomwerker is offline
Senior Tech

mike
 
Join Date: Jan 2007
Location: connecticut
Posts: 1,163
Default Re: 94 Camaro 3.4

90 percent of fuel related drivability issues can be traced back to the FUEL FILTER...lol...thats where i`d start...if not, post back and we`ll get ya goin for sure...hampton,huh...i`m lookin to go to chesapeake area...got family all over that area...
__________________
sometimes you`re the windshield and sometimes you`re the bug...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old Sep 15th, 07, 06:58 AM
Disasterpiece Disasterpiece is offline

Garrett
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hampton, VA
Posts: 6
Default Re: 94 Camaro 3.4

Opps! Yea sry I meant to add that to the list of changes... that's was changed 1st... still no
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old Sep 15th, 07, 10:59 AM
dale68z dale68z is offline
Senior Tech

Dale
 
Join Date: Sep 2000
Location: Glendale,AZ.U.S.A.
Posts: 873
Default Re: 94 Camaro 3.4

What is the o2 voltage when at full throttle? That will tell you if it is a fuel delivery problem. Should be over 800mv. You can use a multimeter if you don't have a scan tool.
Dale
__________________
68 Dana 302 ,68 rs 327, daily driver/family car, 71 rs,project, 2 goofy kids
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old Sep 15th, 07, 01:03 PM
kustomwerker kustomwerker is offline
Senior Tech

mike
 
Join Date: Jan 2007
Location: connecticut
Posts: 1,163
Default Re: 94 Camaro 3.4

does it buck as in possibly an ignition failure, or just bog as in a fuel issue???
__________________
sometimes you`re the windshield and sometimes you`re the bug...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old Sep 15th, 07, 10:54 PM
Disasterpiece Disasterpiece is offline

Garrett
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hampton, VA
Posts: 6
Default Re: 94 Camaro 3.4

It seems to be just bogging like it can't pull... I don't know how to safely check o2 voltage at full throttle i could to it at idle but how long would i need it to be wide open and how many revs gettin old about to trade this piece for my friends MR2
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old Sep 16th, 07, 12:45 AM
67CAMAROSS 67CAMAROSS is offline
Senior Tech

DONNIE
 
Join Date: Feb 2005
Location: GULFPORT,MISSISSIPPI
Posts: 1,483
Default Re: 94 Camaro 3.4

sounds like the cat converter is stoped up or fuel filter
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old Sep 16th, 07, 01:15 AM
dnult dnult is offline
Senior Tech

 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,267
Default Re: 94 Camaro 3.4

Perhaps a knock sensor is picking up a false signal and retarting the timing too much. Some of the early 1990's vehicles with electronic spark control suffered from this. I haven't heard of it on many of the newer vehicles though.
__________________
Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old Sep 16th, 07, 07:14 AM
kustomwerker kustomwerker is offline
Senior Tech

mike
 
Join Date: Jan 2007
Location: connecticut
Posts: 1,163
Default Re: 94 Camaro 3.4

yup, sounds like possibly a converter to me too...does it have a whistle out the tail pipe???can you drop the y pipe and run the car to see if the problem is gone???or pull the cat off the y pipe...either will do, and the latter is prolly safer...
__________________
sometimes you`re the windshield and sometimes you`re the bug...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old Sep 16th, 07, 12:23 PM
Disasterpiece Disasterpiece is offline

Garrett
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hampton, VA
Posts: 6
Default Re: 94 Camaro 3.4

Quote:
Originally Posted by kustomwerker View Post
yup, sounds like possibly a converter to me too...does it have a whistle out the tail pipe???can you drop the y pipe and run the car to see if the problem is gone???or pull the cat off the y pipe...either will do, and the latter is prolly safer...
s=

It's all welded on... I can straight pipe it if that won't have and effects on the car or motor. I don't know that much about motors I know the basic components and that's about it but, I can't remove the cat by hand. To the guy earlier, I've already changed my fuel filter. Oh, a little more info on the way it's running. In P or N it idles right and everything but at 2500rpm I hear this rattling coming from under the car. Then when I engage R, 1 ,2 D, or OD it's idle drops from right under 1000rpm where it runs normal to about 5000-7000rpm and runs rough as F!@#
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old Sep 16th, 07, 03:34 PM
Disasterpiece Disasterpiece is offline

Garrett
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hampton, VA
Posts: 6
Default Re: 94 Camaro 3.4

I also forgot to mention the extremly high gas consumption...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply
Team Camaro Tech > All Generations > Troubleshooting      Current Topic: 94 Camaro 3.4
Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.

Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:30 AM.



Camaros.net - 2009 AutoForums.com