bad vibration from drive train - Team Camaro Tech
Tech 2000 Our previous General Forum
Replies ONLY - no new topics.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old Feb 16th, 01, 04:39 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2001
Location: austin tx usa
Posts: 2
Post

I have a bad vibration that comes up from the gear shifter ad from the floor board and rear end. It started off as a small vibration that started when you let off of the throtle doing 85 or so no it is a constant vibration from 70 and up. I have replaced the u-joints and had the drive shaft ballanced. please help.
RSBell11 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old Feb 16th, 01, 05:14 PM
Senior Tech
Larry
 
Join Date: Feb 2001
Location: Middletown OH USA
Posts: 544
Post

I had a vibration such as that it was so bad it would knock the car out of fourth gear. Turned out to be a worn out pilot bushing.
ldrisner is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old Feb 17th, 01, 03:47 AM
Senior Tech
Scott
 
Join Date: Oct 2000
Location: MA
Posts: 484
Post

Check the pinion nut on the rearend. Sometimes they loosen up.

------------------
69 RS/SS 427 4.11's
2000 Z28 Navy Metallic LS1 6 Spd T-Tops
Spooky is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old Feb 19th, 01, 05:39 PM
Tech Team
 
Join Date: Apr 2000
Location: Rose Hill, NC
Posts: 31
Post

Check trans mount. make sure no part of drive train is in contack with the car body. ie. shifter, shifter rods. mounting bolts ect. Had this happen to us once Made the hole car shake.
mike's 68 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old Feb 20th, 01, 08:37 AM
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 551
Post

I have the very same problem. Won't be able to work on my car for another 30-40 days. Did the wheel bearings and u-joints, no help.

Tossing the 10 bolt for a reworked 12 bolt posi this spring and putting on 84 aluminum drums. (Lighter, dissipates heat faster.) I pray that fixes the problem. It's the only thing left. I'll write back when I figure it out or when I've spent too much money.

With all the thinking that has gone into this, I think one of the drums has lost a weight.


Rick O'Loughlin
Scoop69RS-SS is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old Feb 20th, 01, 09:58 AM
 
Join Date: Feb 2001
Location: NORTHBROOK, IL
Posts: 29
Post

Double check that driveshaft despite having new ujoints and balance. Put the backend in the air, good jackstands under the axle tubes and start the car, put it in first gear. Take a good look at the driveshaft fom the side of the car. For safety sake don't get under the car. Anyway, if you see any "bouncing" of the driveshaft pull it back out and bring it back to the guy that did the work for you and ask him whats going on.
BIGDOG454 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old Feb 21st, 01, 05:39 PM
Senior Tech
 
Join Date: May 2000
Location: North Texas
Posts: 156
Post

I had vibration coming from my rear end when a couple tire balancing weights fell off and produced speed specific vibration that would decrease with acceleration. I have Cragar SS mags. Got tire shop to look and they rebalanced--vibration is gone.
backfire is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old Mar 8th, 03, 07:42 AM
Senior Tech
dave
 
Join Date: Jul 2001
Location: queen creek,arizona,usa
Posts: 358
Post

tire out of balance?

1968 camaro 327/210hp
1965 chevelle 283/195hp
1972 cheyenne super
...wife & 3 great kids
Z11/396 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome