Trouble timming my 74 350 Camaro - Team Camaro Tech
Tech 2000 Our previous General Forum
Replies ONLY - no new topics.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old May 20th, 01, 08:46 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Fort Bragg, North Carolina USA
Posts: 2
Question

I just put a Edelbrock Performer RPM manifold and cam .488 int .510 exh Lift with Edelbrock valve springs that match the cam along with a double roller timming chain and a 650 Edelbrock carb with electronic choke. I also put in a 2500 stall converter on my 350 turbo trans. I can't get the timing set. Everytime i move the disrtibutor left or right the timming mark never moves. Anyone have and idea on what i am doing wrong or what is wrong with the timing? The distributor is HEI.
74Camaroguy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old May 20th, 01, 10:36 AM
Senior Tech
Chris
 
Join Date: Aug 2000
Location: IN
Posts: 195
Post

Assuming you are using timing light, make sure you have the vacuum advance disconnected and the port on the carb plugged. (that is if you have it) I made that mistake yesterday, big difference!

[This message has been edited by englemac (edited 05-20-2001).]
englemac is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old May 22nd, 01, 03:38 PM
 
Join Date: May 2001
Location: Poquoson, va
Posts: 25
Post

Is the mechanical advance in the distributor free and working? Mine was froze up and gave me fits!
78lt is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old May 23rd, 01, 04:21 AM
Team Member
John
 
JohnZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Washington, Michigan USA
Posts: 7,728
Post

Never heard of such a thing - it's not possible for the engine to run and not have the timing mark move when you turn the distributor. What kind of timing light are you using, and what plug wire is it connected to?

------------------
JohnZ
'69 Z28 Fathom Green
JohnZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome