Speakers - Team Camaro Tech
Tech 2000 Our previous General Forum
Replies ONLY - no new topics.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Apr 25th, 00, 05:04 AM Thread Starter
Senior Tech
Chris
 
Join Date: Nov 1999
Location: Mid Missouri
Posts: 725
Post

I found out why my AM/FM blue dot radio doesn't work. I have no speakers! Oddly enough you can hear the radio playing if you turn the volume up all the way. I think it's coming out of the multiplex unit under the dash. I tried to go through the local Chevy dealer but they don't sell speakers anymore. The catalogs want around $30-40 for factory speakers. Is there some decent aftermarket speakers that will sound good with a factory radio?

------------------
'69 RS SS 396 375hp L78 Convertible, M22, 3.31 posi, deluxe interior, gauges, rosewood wheel, AM-FM,fold down seat, tilt wheel, SS wheels, console mounted 8 track player
Chris396 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Apr 25th, 00, 10:26 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 1,515
Post

If you are wanting some 3 1/2" speakers for under the dash, I'v had some Blaupunkts in my daily driver for about 4 years now and they still sound good.

------------------
68 468 700R4, and here it is;
mutert23
MarkM is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Apr 25th, 00, 07:11 PM
Moderator
David Pozzi
 
davidpozzi's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Central California, USA
Posts: 10,064
Post

DON'T TURN IT UP WITH NO SPEAKERS!
You'll blow out the output transistors!
It's like flooring your engine in neutral.
David

------------------
The older I get, the faster I was!
davidpozzi is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Apr 25th, 00, 08:39 PM
Senior Tech
Tony
 
Join Date: Apr 2000
Location: Michigan
Posts: 978
Post

Chris, be careful what speakers you choose for your radio. The old Delco radios are designed to be used with 8-10 Ohm speakers, and I have heard of problems that come from using lesser resistance (modern-type) speakers with these units.

[This message has been edited by RPOL72 (edited 04-26-2000).]
RPOL72 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome