broken speedo, and fuse problem???? - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old May 9th, 09, 06:55 PM Thread Starter
David
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vacaville, Ca.
Posts: 16
broken speedo, and fuse problem????

So I have two dilemas going on this week if anyone can help or suggest a good alternative.

#1. My speedo broke, the needle is stuck on 30mph and the odometer is not turning, does anyone know if this is fixable, or will I have to get a new speedo.

#2. I installed a painless wiring harness for a 67 camaro, and I keep blowing the 15 fuse for the turn signals, also my headlights have gone out, they are brand new lights, and bulbs all the way around. The first time it happened I hit the brights/dimmmer switch on the floor, and all the lights went out, I replaced the switch, and my the fuse for the turn signals, now the headlights still don't work, and I replace my turn signal.

Thanks.

Dave.
67ZZ4SSCLONE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old May 10th, 09, 08:45 PM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2003
Location: Wyoming
Posts: 1,635
Re: broken speedo, and fuse problem????

#1. Unhook the speedometer cable from the back of the speedometer and pull it out. If it comes out in one piece, check it for any damage such as unraveling. If it looks like the transmission end of the cable is missing or damage it will need to be replaced. If the cable is good then spin the gear with your fingers while having someone watch the needle and see if it moves. If it doesn't, the speedometer is your problem. If it does, it most likely is the drive gear in the transmission.
#2. You have a short somewhere. A good place to start is by removing the bulbs, this creates an open circuit, and then start testing wires using your ohmeter. Some are easy to find and some will cause major hair loss!
deerhunter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome