94 5 speed v6 fires but wont start - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Jun 7th, 09, 09:27 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
94 5 speed v6 fires but wont start

Im going to warn you all that I know VERY little about cars before you even read what Im going to write.


We recently bought a 1994 5 speed V6 Camaro. My boyfriend did a complete tune up and oil change when he got it a couple of months ago. A few days ago it decided to not start. After messing with it for a while he (and his father) figured out that if one of the plugs was pulled it would arc and the car would start. After the car is started they just put the plug wire back on and the car ran perfect. They decided to replace one of the coil packs, after replacing it the car would no longer start even if they pulled one of the plugs and let it arc. So they took the new coil pack off. We have taken the car to two auto zones and asked them to plug their little machine into it to see if they could diagnose it but they said they cant unless the check engine light is on. The check engine light does come on, but it comes on randomly and then shuts off. My boyfriend also checked to see if the car would start from rolling, he had it going, shut it off, and turned the key while the car was rolling and it started right back up without having to do the plug trick.

I apologize if my post is completely confusing, like i said I know almost nothing about cars, im simply trying to get some advice.
TysMommy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Jun 7th, 09, 11:23 AM
Banned
Ron
 
Badbird's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dearborn Heights, MI
Posts: 3,176
Re: 94 5 speed v6 fires but wont start

Does the motor crank over but will not fire up?....Or, does nothing happen when you attempt to start it?....That spark plug wire trick has nothing to do with anything!
Badbird is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Jun 7th, 09, 03:05 PM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Re: 94 5 speed v6 fires but wont start

Quote:
Originally Posted by Badbird View Post
Does the motor crank over but will not fire up?....Or, does nothing happen when you attempt to start it?....That spark plug wire trick has nothing to do with anything!

yes it cranks but wont start unless he does the spark plug thing.

ive been looking things up and im thinking its a sensor, but what do i know really? lol. i know nothing about cars.
TysMommy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome