93z stalls - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Oct 14th, 09, 04:46 PM Thread Starter
Senior Tech
jesse
 
Join Date: Jan 2004
Location: Ky
Posts: 291
93z stalls

i drove z yesterday, car had been running fine a few days earlier. but not yesterday it died 3 times on me.every time i had to stop at a light or for traffic car would stall. just like it was turn off. let it set for 2minutes it would start back and drive and run for several miles. any ideas or help would be greatly appricated. thanks re jesse

ragtop69
ragtop69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Oct 14th, 09, 05:06 PM
Gold Lifetime Member
John
 
Vintage 68's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Moraga,Ca.,USA
Posts: 13,705
Re: 93z stalls

The Torque convertor lock-up switch on the brake pedal or the solenoid inside the trans may be bad - causing the convertor to stay "Locked" when you go to stop...
Try removing the fuse (if it has one) for the convertor or disconnecting the electrical connector on the trans and then test driving it - if it doesn't stall you'll know it's that system and can troubleshoot from there

1968 Convertible
Some trucks
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Other V8 things - some of which float
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Other V6 things - none of which float
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Oh yeah, and 1 "Straight-Six" ...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


If a man says something in the garage - and his wife can't hear him - is he still wrong !!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Vintage 68 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Oct 15th, 09, 08:43 PM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Re: 93z stalls

Excellent advice John. That a likely cause and very simple troubleshooting tip.

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome