sounds like its running on 6 cylinders.... - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Nov 20th, 09, 09:38 PM Thread Starter
C.J.
 
Join Date: Nov 2009
Location: Chantilly, Va
Posts: 8
sounds like its running on 6 cylinders....

Help with engine trouble ...

67 with sb 350 (out of a 74 camaro) has been running great for years. recently, I started it up, but is running very rough. Sounds and feels like its running on 6 or 7 cylinders. It will start and run, but I can't drive it. It will stall if I try to drive it.

I changed all wires and all plugs. Same exact symptoms. I ran a compression test on all cylinders, 6 of them at 135 and 2 at 130 ... seems within tolerence or are those 2 suspect?

I run 87 unleaded gas and had always been adding instead-o-lead, but not real consistent about doing it. Did I burn up some valves? I would have thought the compression test would have shown greater difference in bad cylinders?

I tried spraying in carb cleaner. No change. I tried spraying in starter fluid to see if it ran smoother for a few seconds, maybe bad fuel, but no.... no change at all.

Thanks for any ideas... other tests to try?
cj
cjsalzano is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Nov 21st, 09, 06:53 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2003
Location: Wyoming
Posts: 1,635
Re: sounds like its running on 6 cylinders....

The compression numbers are okay. You didn't say what distributor you have. You could have bad points, cracked cap, bad button on the rotor, any number of things. Have you checked each plug to see if it is firing, to rule out electrical problems? You can do this by hooking your timing light to each individual wire and checking for a flash of light or use another plug and try each wire while having someone crank the engine while you hold the base of the plug against a good grounding area on the block. This is where I would start.
deerhunter is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Nov 21st, 09, 11:20 AM
Gold Lifetime Member
Fred
 
Join Date: Nov 2006
Location: Seabeck WA
Posts: 8,375
Re: sounds like its running on 6 cylinders....

Yep, pop the cap and have a look. If good, check for vacuum leaks, hoses pulled off. That sort of thing. Standing by,,,

One owner 69 Camaro,(yep, bought it new
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
)
RS SS Hugger Orange, L88, 4:10's tru-tack posi, ducted hood, Endura, spoilers.
TH400 (CX) with Coan 8" converter, GV-OD, 8 track still on console and best et 10.495,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
128.79mph 1.428 60'
All with 1960's stuff. (except tires and converter)
+ MT Super Scavenger headers & 3" full exhaust with X pipe. 3700 lbs. with me in it.
1000cfm AED and HD Harold-Lunati SR, 725 lift with shaft rockers too.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Fred Ficarra is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome