engine wants to stall when I put into drive - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Jul 22nd, 10, 06:49 PM Thread Starter
Brian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bothell, Washongton
Posts: 19
engine wants to stall when I put into drive

Hi, I have a 1969 Camaro 350, 350 trans. When I put the trans into drive it want to stall. When I;m driving its hard to keep it from stalling at lower speeds. Any ideas. Thanks
sprint1004 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Jul 22nd, 10, 06:59 PM
Gold Lifetime Member
Skip
 
Skeeter55's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: CA
Posts: 6,628
Re: engine wants to stall when I put into drive

Vacuum line to the trans/carb disconnected or cracks in the line.

I NEED TO HIT THE LOTTERY
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skeeter55 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Jul 22nd, 10, 07:14 PM Thread Starter
Brian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bothell, Washongton
Posts: 19
Re: engine wants to stall when I put into drive

I cant find a hose comming from the trans what side will it be on
sprint1004 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Jul 22nd, 10, 07:19 PM Thread Starter
Brian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bothell, Washongton
Posts: 19
Re: engine wants to stall when I put into drive

Now my brake peddle is going down to the floor could all this be related to a vacumm problem
sprint1004 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Jul 22nd, 10, 07:32 PM
Gold Lifetime Member
Skip
 
Skeeter55's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: CA
Posts: 6,628
Re: engine wants to stall when I put into drive

Yes check the vacuum hoses from the brake booster to the carb and the tee and to the vacuum module on the trans.

I NEED TO HIT THE LOTTERY
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Skeeter55 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Jul 23rd, 10, 09:41 AM
Gold Lifetime Member
Cruzin "the 82"
 
angelglo's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: san bruno
Posts: 2,650
Re: engine wants to stall when I put into drive

you can check vacuum leak by gettin gcar cleaner and spraying at the hoses. if idle goes up, you've found the leak

angel


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
angelglo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome