Glowing exhaust - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Feb 25th, 11, 01:04 PM Thread Starter
Senior Tech
darrell
 
Join Date: Feb 2011
Location: texas
Posts: 1,202
Glowing exhaust

my 97 camaro LT1 is glowing red after exhaust after driverside cat-seems like a miss too--is glowing red coming from a plug miss fire causing rich fuel in exhaust or injector running lean all new cats and o2 sensors
97Z4C is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Feb 25th, 11, 03:42 PM
Roy
 
Join Date: Jun 2005
Location: New Braunfels, Texas
Posts: 13
Re: glowing exhaust

Quote:
Originally Posted by 97Z4C View Post
my 97 camaro LT1 is glowing red after exhaust after driverside cat-seems like a miss too--is glowing red coming from a plug miss fire causing rich fuel in exhaust or injector running lean all new cats and o2 sensors
Check the Opti-spark and wires. Check to make sure the connectors at the o2 sensors are clean, too. They sell a cleaner for that. Does the computer have any codes in it?

88 IROC-Z, 5L, 5M
98 Z28, 6M
Z28Krazy is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Feb 27th, 11, 06:41 PM Thread Starter
Senior Tech
darrell
 
Join Date: Feb 2011
Location: texas
Posts: 1,202
Re: glowing exhaust

found a bad plug wire--doesnt seem to glowing any more but it still runs rough and has a hard code --will pull the code tommorow
97Z4C is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Feb 27th, 11, 06:47 PM
Tech Team
Ron
 
Join Date: Jan 2011
Location: Knox Tn
Posts: 87
Re: glowing exhaust

I had a 95 Z with an LT1. The CAT stopped up to the point I lost all power and my manifolds got cherry red. Your may be heading in that direction.

68 PW,PS,PB,AC,v8,2speed on column,
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wolfe is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Feb 28th, 11, 08:51 PM Thread Starter
Senior Tech
darrell
 
Join Date: Feb 2011
Location: texas
Posts: 1,202
Re: glowing exhaust

the cats are brand new magniflow cats-only on drivers side--i got other issues right now-alt stopped charging-and then i am gonna start from scratch and check codes -
97Z4C is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Feb 28th, 11, 09:36 PM
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2005
Location: California
Posts: 2,353
Re: glowing exhaust

Sorry, you should type in complete thoughts.
Did you replace both cats, or just driver's side? I can' tell.
And is it glowing behind the cat in the exhaust stream? Or after cat replacement, as in started after replacing them?

Either way seems like a misfire is a sure sign of the problem and if the cats are new. By the way, they will die again quickly if you replaced them and never fixed the problem, or drive it all with this new problem.
400bird is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome