replacing sending unit help - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Mar 13th, 04, 02:38 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2002
Location: south bend indiana
Posts: 27
Post

Ok I have dropped the gas tank and gone through
a heck of a time getting the old sending unit out of the gas tank, however i cant seem to remember does the rubber round piece gasket go in first followed by the sending unit itself then followed by the cam ring piece?

Ooh and one last question please the new sending unit that came in looks like it has a condom like filter on the end of it, when i pulled out the old one it didnt have a filter on the end tip of the sending unit, am i suppose to take that filer thing off or leave it on .. thanks for the help and time...
edawg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Mar 13th, 04, 04:00 AM
Moderator
Guess
 
HwyStarJoe's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: New Taxes York
Posts: 15,364
Post

The rubber O-ring goes on first, then unit, then lock ring.
Leave the filter there.

*---------------------------------*


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

HwyStarJoe is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Mar 13th, 04, 07:24 AM
Senior Tech
 
Join Date: Apr 2003
Location: Allen, TX
Posts: 2,108
Post

Also check your tank for reminince of the old sock filter that was on the old sending unit, part of the mesh screen will probably be desolved and floating around, as well as the metal ring.

1969 Camaro - GM 2003 Electron Blue
Beck Racing 383 cu in 465HP Engine - Sean Murphy Inductions Stage 2 Quadrajet
TCI Streetfighter 350 - 3.73:1 Posi 10 Bolt Rear - 12.6 sec qtr mile

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Brian Lewis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome