Starter or Timing????? - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Jul 14th, 02, 10:34 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Location: St. Charles, Mi. USA
Posts: 1
I got a 67 RS with a 350/350TH with Pertronix Ignition conversion and when I start my car when its hot the starter seems to drag really bad and won't start until the motor rolls over a few times. My timing is set at 7deg advanced at idle. Its got both mechanical and vacume advance. I am not sure what is causing this. It starts great cold or after it has set for 30 minutes or so? Thanks for the help.



------------------
67' RS Butternut Yellow with Black Top. 350/350TH.
jaykump is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Jul 14th, 02, 02:50 PM
Senior Tech
 
Join Date: Feb 2002
Location: Williamstown,PA
Posts: 500
If you have headers on the engine you should put a heat shield on the starter. I had the same problem with my 69. If it got hot enough it wouldn't start at all. I bought a Thermo-Tec blanket type shield from Jeg's for $23. Works great.

------------------
'69 RS Camaro
355 5-speed 4.11
1 2RUN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome