Demon carb - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Apr 2nd, 01, 04:27 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 85
Angry

I recently bought a 750 Speed Demon and I'm having a problem with the transition from idle to full throttle,a huge stumble.. Before I start diving into it like changing squirters and pump cams I want to know if anybody else had this problem. Well any info. would be greatly appreciated. Thanks

------------------
Prowling the Streets for rustangs
86z28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Apr 2nd, 01, 07:13 PM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2000
Location: Monroe, WA, USA
Posts: 312
Post

make sure that the thritle plate's are adjusted right! if you have too much transfer slot showing on one this will happen.

also make sure that the idle mix is right, if it is too lean this can happen too.

is the bog on a slow atart or a when you drope the hammer? also is it a DP or a vac secondary? auto or manual tranny?

if you have a DP on a auto tranny i bet this will never go away, also a 750 is kinda big for a 350 SB but ok for a 454 BB. to much carb can cause this too.

IMHO normaly, like 99% of the time/ a carb larger then a 650 on a 350 is wast, most 350SB that are street motor's only have about 85% volumetric efcancy.

i personaly believe that a carb under 650 give's you better responce and performance. but hey that is me! what work's for you is what matter's.

i have a road demon on my 350 and it is a great carb! i love it. i gat the best off the line with a 750 but i get better performance over all with the smaller carb.
ilbl8 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Apr 3rd, 01, 05:42 AM
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 367
Post

On mine, I had a stumble off line, and I swapped around on pump cams and worked it out fine. I have heard that alot about Demons. Try that first, and adjust air/fuel micture.

------------------
383 Speed-O-Motive stroker kit with Speed Demon 750, RPM intake,Proform HEI dist.MSD6a box,World Products Sportsman II heads, ported and polished with 2.02/1.60 valves,64cc,TRW forged pistons with 10.7:1 compression, Comp Xtreme 284 cam,Crane pushrods, Comp Cam 1.6 full roller rockers,ATI damper, 40 series Flowmasters, 4.11 gears with TH350 and Hughes 3000 stall.Powertrax NoSlip Locker
Tracy Focht is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Apr 3rd, 01, 03:18 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 85
Post

Thanks guys for your replies they were both very insightful, but I actually figured it out today. I had my brother stand behind me when I foot braked it against the converter to see if I was to rich which it was.So I proceeded to the to the squirters tried a 28 on front little better then put it on the back bingo launched hard as hell!! Well anyway thanks for your replies. Jim
86z28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome