350 turbo - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Sep 12th, 00, 02:09 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2000
Location: Jacksonville NC USA
Posts: 2
Unhappy

I had the shift cable brake. I put in a new one and now all I can get is park rev and netrual. I am not sure why this is happening
Tracer92 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Sep 12th, 00, 03:58 PM
Tech Team
 
Join Date: Aug 2000
Location: South Hero, VT, USA
Posts: 73
Lightbulb

Are you sure you got the right cable? Is the selector bracket securely fastened to the transmission? If you have a '68 or '69 then you can adjust the cable slightly right at the shifter, but it won't make that big a difference. Is each end of the cable jacket attached securely? I think there's a little U-clip at each end. Why did your cable break? Just old and rusty, or not working smoothly?

------------------
Matt
http://camarotech1.com
Camaro Tech 1st Generation
houndog72 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Sep 12th, 00, 04:14 PM
 
Join Date: Jun 1999
Posts: 93
Cool

Is it an aftermarket shifter? How about the cable? I know my V-matic 2 needs the longer cable and if isnt adjusted just right the ratchet part doesnt work.

What you need to do is have someone go through the gears while you watch the lever. It really sounds like it might be binding. Did you run it the same route? If not it might be bent to tight in some place. Hope this helps. Sean
SAyers69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome