1987 Z-28; Engine running very hot - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old May 6th, 00, 12:08 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: Chandler, AZ, USA
Posts: 6
I just replaced the water pump, and the radiator core is fairly new, there are no leaks what so ever. I live in Arizona and as it nears summer I need to get the thing to stay cool. BTW i have no thermostat in it now, and can't figure out how to get to it.
darkrift69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old May 6th, 00, 06:51 PM
Moderator
David Pozzi
 
davidpozzi's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Central California, USA
Posts: 10,080
If you are having charging problems, your fan may not be running fast enough.
Any belt slippage?
make shure you have the lower spoiler that deflects air into the radiator.

------------------
The older I get, the faster I was!
davidpozzi is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old May 11th, 00, 10:37 AM
Senior Tech
Jim
 
Join Date: Apr 2000
Location: York S.C.
Posts: 1,081
See if you can get a H2O pump with more(I do believe)impellers, so as to move more water thru the system.
ragtopman is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old May 11th, 00, 01:55 PM
Tech Team
 
Join Date: Jan 2000
Location: spring grove,MN, Houston
Posts: 48
also, you may check to see if you need to "burp" your system, seems to always happen to me when I change something in the cooling system, water won't circulate if there is air in the system, take your radiator cap off and start it up, look down into the radiator to see if the level goes down when the thermostat opens up, keep it running until all the hoses and radiator are hot, that way you'll know its circulating.
68 396 ragtop is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old May 11th, 00, 05:05 PM
 
Join Date: May 2000
Location: san jose, CA, usa
Posts: 15
Make sure the fans are turning on, if not the motor might be gone or else the fan turn-on temperature switch might be toast. Replace the thermostat. They get stuck closed and are extremely cheap and worthwhile
LT1Steve is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old May 12th, 00, 02:20 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: Chandler, AZ, USA
Posts: 6
I just put a brand new thermostat in the thing and is is doing a little better but really it just slow the heating process. The fans do come on but not till the guage is almost hitting red. ????
darkrift69 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old May 12th, 00, 02:23 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: Chandler, AZ, USA
Posts: 6
I just put a brand new thermostat in the thing and is is doing a little better but really it just slow the heating process. The fans do come on but not till the guage is almost hitting red. ????
darkrift69 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old Jun 6th, 00, 09:00 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: Chandler, AZ, USA
Posts: 6
I have put a new thermostat in it, but the fans do come on, just not till the temp guage hits red?!?!!?, bu tonly one comes on.
darkrift69 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old Jun 7th, 00, 01:57 PM
Moderator
David Pozzi
 
davidpozzi's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Central California, USA
Posts: 10,080
Make shure your radiator fins and air conditioning condenser are not clogged with bugs.
Blast it with water from the engine side. Be careful, don't damage the fins. I like to alternate water and air blasts to clean them.
David

------------------
The older I get, the faster I was!
davidpozzi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome