Hey..yes U..can U help me? - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Feb 13th, 02, 10:30 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mt.Morris,Mi,48458
Posts: 4
Exclamation

Can you give me some symptons of a bad coil or distributer..and not the cap itself the actual distributer? Please help!
radiodeejayboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Feb 13th, 02, 12:58 PM
Senior Tech
 
Join Date: May 2001
Location: Ashby,MN, USA
Posts: 8,305
Post

no spark

------------------
1971 Nova(looks like 69 camaro from underneath!)
355sb, vortec heads, HOT cam,T-10 tranny, 3.70 gears 16X8" IROC wheels
see pics here http://community.webshots.com/user/novaderrik
novaderrik is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Feb 14th, 02, 04:54 AM
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 91
Wink

Good one....

might want to try sticking a screw driver into the end of a plug wire and see if it will jump to the block...(or your finger)

LOL...
Jesses is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Feb 15th, 02, 04:32 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2000
Location: spokane, wa
Posts: 121
Post

I have had coils act funny and inconsistent, so now I always keep a spare around to test with. You might try finding another coil too. As far as the distributor goes...if it is a points type, sometimes those can get worn, or rusted if it has been a long time since it was used. Try opening the cap and looking in there to see any obvious burnt areas or heavy contamination. After that, make sure you got the correct juice and then try the screwdriver trick again. This will probably give everyone here enough info to help you figure it out from there. If it is an HEI type distributor...there are very few things to go wrong and may need the module replaced (cant tell from just looking at it) Good luck
cosmic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome