92 Camaro Won't Start - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Apr 28th, 02, 06:11 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2002
Location: Greenville, SC, USA
Posts: 1
92 Camaro with a 350 TBI will not start. Yes the engine was changed to 350 TBI. Any help troubleshooting what I might check. Engine seems to be getting gas but will not "fire". Engine turns over but will not start! Also have had trouble in heavy traffic when you are not giving it gas and stopped in traffic for it to just cut off. It usually will start right back up ....but not this time! Also what type of ignition would it have and could their be some type of "computer problem" with the ignition?
angieb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Apr 28th, 02, 11:17 PM
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 650
Is it definately getting spark? If so, then maybe the air filter is clogged and it is causing it to flood. I know this sounds dumb, but check little things like this first. How do you know it is getting fuel? Can you actually see the TBI injectors pumping it in?
BreathWeapon is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old May 1st, 02, 03:11 AM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2000
Location: Dtown PA
Posts: 820
92 is probably still on ECM, TBI or TPI? or even carburated...

at any rate. your going to have to look into ignition problems. pull a plug wire and "take one for the team" see if it gets spark.

(actually get a tester light, dont stick your finger in the spark plug wire) depending on your distributer, GM HEI ignitions have a ICM (ignition control module) its a $9.00 piece sold and any auto parts store, it has 4 wires on it. change that and your back in buisness. (mine went bad just like yours after my 305 to 350 conversion on my 91 Firebird)

------------------
Chris's 67 RS/SS,can be seen at http://www.67rs.com
check out another site once in a while! http://www.fbodyconnection.com
Chris Edwards is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome