clutch noise - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old May 16th, 00, 01:57 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: Long Beach, CA USA
Posts: 2
I've got a '73 z28, 350, just replaced clutch pressure plate, throw out bearing, and flywheel, now when depressing clutch with the engine on, a loud clicking noise is heard. Any help out there would be appreciated!!
draftu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old May 16th, 00, 03:40 PM
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 226
Whenever you replace a clutch you usually have to adjust it a few hundred miles down the odometer. The fuzzies wear off.
Baby68RS is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old May 19th, 00, 02:37 PM
Senior Tech
 
Join Date: Aug 1999
Location: Ontario, Canada
Posts: 564
Sounds like the pressure plate throw out bearing combo, is an incorrect match.
Depending on the height of the P / plate you may need a short or long throwout bearing.
What happens is that you are over depressing the fingers of the P / plate.
Sorry but it sounds like you have yank her out again.
Rob.Canada is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old May 19th, 00, 02:40 PM
Senior Tech
 
Join Date: Aug 1999
Location: Ontario, Canada
Posts: 564
Just another thought, I have done this also so don't feel like an idiot, but the disc can only go in one way, it has a fly wheel side and if it is in backwards, the centre of the disc hits the flywheel bolts, hence the loud clicking noise,
Sorry but you still haver to yank her out again.
Rob.Canada is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old May 19th, 00, 02:41 PM
Senior Tech
 
Join Date: Aug 1999
Location: Ontario, Canada
Posts: 564
Just another thought, I have done this also so don't feel like an idiot, but the disc can only go in one way, it has a fly wheel side and if it is in backwards, the centre of the disc hits the flywheel bolts, hence the loud clicking noise,
Sorry but you still haver to yank her out again.
Rob.Canada is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome