fuel gauge will not work. - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Oct 26th, 03, 05:20 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Nov 1999
Location: brandon, ms. usa
Posts: 278
Post

just bought a 68 cutlass conv.
I was told that the gauge worked, but was off. when I first drove the cat, it showed about 1/2 tank. I put 5 gallons in it and it when to full. after driving it around the gauge dropped to 7/8 and never went lower. I finally stopped to fill it up and now the gauge reads way past full (into to hot idiot light in the same pod) and does not seem to move. any ideas where to start to trouble shoot this?
I looked here under the general info pages, http://my.core.com/~faldrich/fuelgage.htm
but was wonder if someone could tell be the symptoms if it sounds like the gauge, send unit, wiring or ground?

To see a pic of my car, <A HREF="http://images.honesty.com/imagedata/h/522/43/25224385.jpg" TARGET=_blank> click here...</A>
mike brown is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Oct 27th, 03, 03:34 AM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Post

sounds like a guage, but... the wiring is easy enuf to check... you'll need a buddy in the driver seat, you get under the back of the car with a short peice of bare wire. in between the tank and the axle, you should see a wire with a connector going over the top of the gas tank... disconnect it... with the key on, the guage should go way full. stick the bare wire in the harness connector ( not the wire from the tank) and ground it to the chassis, the guage should show empty, test ok, sending unit in tank is bad.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome