holley avenger - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Dec 27th, 03, 09:41 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 68
Post

hi, i have a holley 770 street avenger on a 355 with electronic ignition. it came that way when i bought it. it starts every time no matter the weather or how long it sits. problem is that when it idles, it gradually idles faster and faster until it sounds like someone's standing on the gas. can't be good for the car. the only thing i have to do is pat the pedal once and it goes back to normal idle. but then it starts over again. also, when i'm driving and i sometimes do a moderate brake; like slowing for a quick yellow/red light, the car stalls. i figured i needed to add bafflers to fuel bowls but i don't know if it may be something else or and the two problems are related and could be fixed with a single solution.
mr. black is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Dec 30th, 03, 05:16 AM
DjD
Retired
Dennis
 
DjD's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Location: Fortuna, CA
Posts: 26,453
Garage
Post

You haven't given much to go on, what have you checked already? The idle issue could be an ignition/distributor problem or a carb problem. Have you checked your timing advance curve to see if you are idling on the curve? Too light of advance springs could cause the problem you speak of.

If it's not ignition related then the floats could need adjusting, the needle and seat could be sticking, and or you could have a vacuum leak. It could be time to go through the carb and put it back to factory spec's. Here's some info that can help you figure the carb out.

https://camaros.net/techref/series_2.html

...Dennis

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"Don't take life so serious, you won't get out alive..."
DjD is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Dec 30th, 03, 09:31 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 68
Post

thanx
mr. black is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome