Oops, there goes the transmission - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old Oct 18th, 01, 09:11 AM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Jul 2001
Location: Long Beach, CA USA
Posts: 50
Angry

Okay so last night I'm driving my 92 RS. I hit it off the light and I hear a "clunk" and it feels like I just ran over a rock. The same thing at the next light.

So I start to take it easy when I go from a dead stop, then once I get about 500 rpm from idle, I gun it. No clunk. Huh? I'm still in first gear?

Why does my transmission feel like its slipping all of a sudden from a dead stop? My 2nd to 3rd to 4th work fine (its an automatic). Last night is the first time this has ever happened ... the car only has 91K miles on it.
blbcamaro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old Oct 18th, 01, 11:26 AM
Senior Tech
 
Join Date: Feb 2000
Location: McKinney, Tx
Posts: 3,557
Question

Have you checked your fluid level?

------------------
John D. Smith
69 SS/396 CLONE!
The Texas Tornado lives!
http://www.geocities.com/kz1000ltd/
<A HREF="http://www.fototime.com/inv/65C66018BF43AB7/" TARGET=_blank>
http://www.fototime.com/inv/65C66018BF43AB7</A>
kz1000ltd is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old Oct 18th, 01, 12:09 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Jul 2001
Location: Long Beach, CA USA
Posts: 50
Post

Yeah the fluid is fine...I checked it hot
blbcamaro is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old Oct 20th, 01, 02:23 PM
Senior Tech
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 331
Post

My 95 TA burned a bushing in it's Auto Tranny...I am sure similar to yours at 29000 miles. Thank goodness it was under warrenty. $3000 for the repair if not at the pontiac garage. that when I sold the car and bought my 69 Camaro
Blk69 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old Oct 23rd, 01, 05:18 PM
Senior Tech
chris
 
Join Date: Jan 2001
Location: pittsfield NH
Posts: 193
Post

i think they raped ya i just got a brand new 700 r4 for my truck for 1156
c4boom is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old Oct 31st, 01, 08:12 AM
 
Join Date: Oct 2001
Location: aewraewr
Posts: 3
Post

My transmission did that off my 84 camaro, it was susposedly rebuilt and I was personally thinking about rapping the guy who sold it to me over the head with a pipe wrench because it would clunk, and guess what it was ? my rubber gromet mounts were busted, and the tranny would actually twist in the body about 3 inches either way, Put a new grommet on the tranny, and the clunk went away, along with a horsepower increase from the tranny not having any play in it.
POS2_8liter is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old Nov 1st, 01, 05:07 AM
Senior Tech
Lance
 
Join Date: Nov 2000
Location: San Jose, CA
Posts: 361
Post

Usually a clunk when it shifts is a broken tranmission mount. But it it's slipping then that's a different story. I had an 87 that had to have the 700R4 trans rebuilt at 80K miles. It's problem was that it wouldn't up shift. It started taking higher RPM's to shift out of 1st gear.
Spitfire44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome