Distributer or coil Problem 1989 RS 305 - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Feb 13th, 02, 10:14 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mt.Morris,Mi,48458
Posts: 4
Post

First off thanks for having a cool site for us Camaro owners, I dig it..So here's to a valuable exchange of information.

I have a 1989 Camaro Rs with a 305/ Automatic
My problem is, the car starts and idles fine but when you try to drive it, it will stall out. and then you crank the ignition and it will start right back up, but as soon as the load is put on the engine in Drive it craps out...Can you help...OH GREAT...thanks in advance..radiodeejayboy

------------------
I love the way this car makes me feel when i drive it but when it breaks down it really erks me
radiodeejayboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Feb 13th, 02, 01:56 PM
Senior Tech
William
 
William's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Waukesha WI
Posts: 2,938
Post

My 1985 Pontiac STE did the same thing; weak fuel pump.

It's in the tank; a real PIA to r & r.
William is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Feb 13th, 02, 05:56 PM
Senior Tech
 
Join Date: Oct 2001
Location: milw,wi,usa
Posts: 159
Post

Check the fuel pressure.Is this throttle body or tpi? Throttle body is around 9-13psi and tpi is around 36psi engine idling to roughly 44psi vacuum line pulled off fuel pressure regulater.
sschevyfan is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Feb 13th, 02, 07:31 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mt.Morris,Mi,48458
Posts: 4
Post

I wish it were TPI, However, I am glad to know what the problem is, I was beginning to think it was a mystery when my mechanic was shaking his head at me telling me it was my distributor..THANK YOU GUY! You all the the best..will letcha know what happens with the mechanic...I am a radio guy so you know that we dont work on our own cars..I wish I had the know how. I only put a starter and a radiator in a 86 IROC-Z...I am a loser I know *bows head*
radiodeejayboy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome