Transmission Shifting - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Dec 3rd, 01, 11:47 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
Post

I recently added a new intake and carb to my 77 camaro with a 305 th 350 transmission. The carb and intake are edelbrock. when I drive the transmission shifts but not until it hits like 3500-4000 rpm's that can't be good for the tranny so my question is what causes this? The vacuum or the kick down cable is there an adjustment for the carb I need to set Please help me out
locz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Dec 3rd, 01, 12:45 PM
Senior Tech
 
Join Date: Nov 2001
Location: Oxford Pa.
Posts: 503
Post

First of all....make sure the vacuum modulator line is connected to MANIFOLD vacuum (vacuum present at idle) and make sure the line is still attached to the modulator.(may have pulled off when You disconnected the top)

Second...Check the adjustment of the kickdown cable...Make sure it is not binding...

Fluid level IS OK....right?...

18436527 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Dec 4th, 01, 10:41 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 2
Post

What is binding?
locz is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Dec 4th, 01, 05:55 PM
Senior Tech
 
Join Date: Nov 2001
Location: Oxford Pa.
Posts: 503
Post

Make sure the kickdown cable itself is not frayed or corroded and is binding , holding the cable in "wide open throttle" position.
18436527 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome