Please help before Friday...A/C question - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Jun 20th, 01, 02:57 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Feb 2001
Location: California
Posts: 160
Angry

I need help on my a/c can anyone help me? He is a link, as I posted it on the wrong forum I guess. https://www.camaros.net/forum/Forum9/HTML/003589.html
I am getting a moaning sound inside the cab, only when a/c is on. I just replaced the blower motor (located passenger side, under the engine hood against firewall) and didn't help. I also replaced the serp. belt, new tensioner pulley, idler wheel, alt./power steering bracket. The compressor was replaced with dryer in 01/01. Could it be going bad, the compressor??

TIA,
Ron
PS. The sound does go away, when I get on freeway or high speeds, it only makes noise at idle.



------------------
'89 Suburban/454tbi/2500/3:42;G80 rear(was factory 3:73;G80)/3 speed/4x2/180* Thermo stat/K&N Airfilter/1qt oil per 800 miles/Second owner
'95 Nissan xe-v6/extra cab/automatic/4x2/Original owner
River Bum is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Jun 21st, 01, 02:22 AM
 
Join Date: May 2001
Location: Mooresville IN
Posts: 19
Question

Sounds like you may have an A/C line grounding out on the frame or on some metal somewhere..And it is making a pulsing type noise that is transmitting into the passangers compartment.I run into this alot at work.(buick dealership) I would follow all the lines and make sure that they are clear of everything and not laying up against something.....hope this helps


Cly
Clyoatis is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Jun 23rd, 01, 08:23 AM
Team Member
John
 
JohnZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Washington, Michigan USA
Posts: 7,728
Post

This is called "compressor moan", and was a common complaint in the 60's and early 70's on many Chevys; dealer TSB fix was to add a brace to stiffen the compressor mounting bracket arrangement.

------------------
JohnZ
'69 Z28 Fathom Green
JohnZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome