COOLING PROBLEMS - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old May 24th, 01, 03:27 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 19
Post

I have a 68 camaro with a zzr and 4.11 gears. Yesterday I was driving on the freeway at 3500 for a couple minutes and the car got to 220 degrees which it never did before even at that rpm. It always stayedaround 180 on the street or freeway. Then when I came to work this morning, which is only like four miles from my house, the engine heated up real fast but then cooled a little as I was stopped at lights. It did this hot cold cycle a few times then stabilized at about 180 as I got to work. It never overheated above 180 but it has never jumped around like that. I do not know what the thermostat is set at. Did something happen when it overheated? Could it be the cap or thermostat? Please help it my daily driver and track buddy.
68CAMAROZZ4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old May 24th, 01, 06:39 AM
Senior Tech
Don
 
ZZ_430's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 4,491
Post

ZZ4's come with 180 T-stat. It sounds like low coolant level or sticking T-stat. I've had good luck with my ZZ4 (now a ZZ430) Good luck. http://hometown.aol.com/zz430droptop67rs/
ZZ_430 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old May 25th, 01, 09:55 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 19
Post

Hey zz430 thanks for the info. I have one more question, if I take off the thermostat how do I know if it is bad or can I even tell? Thanks
68CAMAROZZ4 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old May 25th, 01, 11:02 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 1999
Location: Meridian, Idaho
Posts: 321
Post

Put the stat in a pot and boil the water, it will open up if it is good.

------------------
68 SS 396
camaroguy is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old May 25th, 01, 11:34 AM
Senior Tech
Don
 
ZZ_430's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 4,491
Post

P.S. Use thermometer in water also...good luck.
ZZ_430 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old May 29th, 01, 03:14 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 19
Post

Thanks guys for the info.
68CAMAROZZ4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome