91 RS 305: 3 issues and confused - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Mar 12th, 03, 01:43 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Location: Rochester, NY
Posts: 5
Red face

I have 3 issues with my car that I would appreciate some help with: (305 V8 engine code E, TBI, 91 RS)

1. There is a (red, transmission?) fluid that is building up around my air filter. Is there some type of seal around the carburetor that needs to be replaced?

2. My cooling fan only consistently operates while the A/C is on. The fan does not normally kick on by itself, especially after long drives. I don't know if the relay is good, but the A/C will kick it on. What is a PCM, could this be the issue, and if so how should I go about testing/fixing this problem. The temperature sender was replaced about three months before I experienced this problem once again, could something be "shorting out" the sender?

3. As a result of using my A/C to keep the engine from overheating there is now a noise coming from the area of the compressor when I turn the A/C on. I now use this method only in an emergency and never for long. This is beginning to wear on my drivebelt. Could this be the waterpump or would the noise be more consistent? Maybe it is a bearing going bad in the compressor? I have noticed coolant coming from different areas of the engine where the hoses connect. Is this a possible sign of the water pump going bad, or is this possibly another problem?

I really appreciate any help anyone could give on any or all issues, I would like to get these things taken care of ASAP, before even more goes wrong, aghhhhh.

Thanks
Bamtuba is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Mar 13th, 03, 04:43 AM
Moderator
Guess
 
HwyStarJoe's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: New Taxes York
Posts: 15,366
Post

Here's a little info on your car and the ECM/PCM module:

http://www.thirdgenresource.com/tpi_facts

*---------------------------------*


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

HwyStarJoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome