tranny won't align - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Jun 9th, 03, 06:36 PM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 28
Red face

'69, BB, TH400, energy susp motor mounts. I can't seem to align the tranny mount to the crossmember. It's about an inch and a half towards the right side, passenger side, and won't budge. I can maybe pull it towards the center about half inch. What can be wrong? The sub-frame has never been hit and the crossmember is a new GM part. I also replaced the frame mounts to the correct BB parts. Did I miss changing something? Should I force it? I don't want to break anything.
st69camaro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Jun 10th, 03, 08:33 AM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Post

I believe BBs are offset the right on purpose. I've never had one, but have read quite a few posts about it while researching a new subframe.

I'm sure one the BB guys can tell you for sure, but you might need a different cross member. If it were me, I'd consider whacking off the mount and rewelding it in the correct position.

-dnult

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Jun 10th, 03, 10:23 AM
Gold Lifetime Member
Jody
 
camcojb's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Wilton, Ca. USA
Posts: 10,340
Post

The big blocks are offset about an inch to the passenger side for steering box clearance. Not sure I understand which way you meant it, but if the trans rubber mount is sitting too far to the passenger side it sounds like your crossmember is incorrect, although the only TH400 crossmember I've seen for these cars is set up for the big block and is offset to the passenger side. If the crossmember pad is sitting towards the passenger side as compared to the trans then the frame pads are incorrect which is more likely.

Jody


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
camcojb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome