Engine stalls during deceleration... - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Sep 17th, 03, 09:28 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 13
Post

I have a '73 z/28. Pretty simple components: 350, TH400, Holly 750. If I step on the brakes and decelerate quickly, the engine will die. I can immediately knock it into neutral and start the engine afterwards. Anyone experienced this one before or have any input?

Thanks...
vman2112 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Sep 17th, 03, 12:37 PM
Senior Tech
Royce
 
Join Date: Apr 2001
Location: Vacaville, CA
Posts: 10,474
Post

Check your float level. If it is too high fuel will block the vent during breaking (or slosh out of the vent into the carb).

Royce (NO XQSSS) Bradley

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

(brief sound/video clip, 3 1/2" exhaust through Borla Sportsman mufflers)
camaroman7d is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Sep 18th, 03, 02:16 AM
TRT
Senior Tech
 
Join Date: Sep 2002
Location: USA
Posts: 107
Post

I had this same problem when I had my vacuum advance disconnected.
Re-connected the vacuum advance and the problem was cured.

The voice of dissent
TRT is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old Sep 19th, 03, 09:38 AM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 13
Post

Thanks guys... I'll check on both of those possibilities.
vman2112 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Oct 24th, 03, 07:20 PM
 
Join Date: Oct 2003
Location: Tempe,AZ
Posts: 7
Cool

I'd also check for your kickdown cable. Your situation is common on automatics, hence why they put in the kickdown cables. I've only worked on a 350 but would suggest something might be binding near your carb
az57chevy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome