Testing Oil Pressure Gauge - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Mar 16th, 02, 03:52 AM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 37
I just installed an auto meter elec oil pressure gauge and the thing is pegging out at 100. Is there anyway to test the sending unit to see if it is ok? Any suggestion on what else I should try?
eagle 670 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Mar 16th, 02, 10:56 AM
msb
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 33
I don't know how you can test that gauge. But if you can borrow a mechanical test gauge you can compare what it says your oil pressure is to the electric unit.
msb is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Mar 16th, 02, 01:00 PM
Senior Tech
TOM
 
Join Date: Mar 2001
Location: MANASQUAN NJ. U.S.A.
Posts: 442
Be sure the meter is properly grounded,or it will as you see
"peg out".

------------------
http://hobbystage.net/camaro/tomstv
TOMSTV is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome