Temp sending unit not working - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Aug 23rd, 02, 08:04 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 69
I bought a new sending unit for my idiot light but the temp light's still not coming on with the ignition on or any other time. A manual told me to remove the wire and ground it, then the light should come on, which it does. I don't get it. Would love some help with this (yes I know I need a gauge!).
Scott
nantuckett 67 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Aug 24th, 02, 03:33 AM
Senior Tech
Mark
 
Join Date: Sep 2000
Location: Shrewsbury, MA, USA
Posts: 6,509
Make sure you don't use teflon tape or anything else that would insulate the switch from ground. The switch is nothing but a contact the closes when the engine temperature gets above the setpoint. Make sure you didn't get a sender for use with a temperature gauge. Stick on ohmmeter on the center terminal of the switch and make sure you have infinite resistance (open circuit)



------------------
Mark Canning
1969 Indy Pace Car
350/300HP RPO Z11
My 69 L48 - 350/300HP Engine
Mark C is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Aug 24th, 02, 07:48 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 69
ok, I'll try that...thanks very much.
nantuckett 67 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome