Opened her up, she choked - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Jan 27th, 01, 08:36 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2000
Location: seattle, wa
Posts: 172
Red face

Last night I was rallying my 67 rs. She has never run better and I was in aah. I came to a stop and she started sputtering like she wasn't getting enough gas. I pulled over and had to richen her up inorder to keep her from stalling. This morning I checked the destributer for cracks found nothing, checked all plugs and wires, checked ignition and coil all good. All the wires are in good shape, and I cleaned the air filter, and carburater. I even checked my compression. I started her up and reset the mixture. Now she is back to normal. What the hell went wrong the night before.

please help
Im still a rooke
goatjj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Jan 27th, 01, 09:47 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 1999
Location: Ga. USA
Posts: 236
Post

Maybe you just got a hold of some bad gas or water in your tank. My Corvette did the same thing once and I to keep my foot on the gas to keep it running until I got home. I drained out some gas and it looked funny and had a weird smell to it. I took the bowl off the carb and there was some junk in the bottom of the bowl. I cleaned the carb and filled the tank with some good gas and all was fine.

------------------
'69 SS 396/375hp L78 M21 3.73 Fathom green/medium green interior

http://albums.photopoint.com/j/ViewP...695&p=33013081
Bob Jenkins is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Jan 28th, 01, 02:42 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2000
Location: Lapaz, IN
Posts: 130
Post

I was haveing a problem for awhile and finally found it. I have a holley carb and the mixture screws have a rubber grommet to keep them in place. One of my grommets backed out enough to allow the mixture screw to work its way back in.
68RS/SS396 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old Jan 29th, 01, 08:16 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2000
Location: seattle, wa
Posts: 172
Post

I have a friend who told me I accelerated so fast, I through my timming off. Has any one heard of such a thing? I sure havn't.
goatjj is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Jan 29th, 01, 11:48 AM
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2000
Location: Stuart, Florida
Posts: 567
Post

I just had the same thing happen with me Bird. Ran great one day and one my way to work it started stumbling. I chased the problem for 4 or 5 days, stopped and refilled the tank and the motor was fine after a few miles. I then though back and I had bought gas the morning it started to act up. Oh well, live and learn. Must have been made from a sick dinosaur!

------------------
------------------
Mark

1992 Firebird 355/Six Speed (Soon to be LT1)
1991 RS 350 / 700-R4
1987 Toyota Pickup 383 / 500 + HP 10.963 @ 119.95 Slicks / 11.997 @ 114.23 Radials
"Speed KILLS, so drive a FORD and live forever!"
http://personal.lig.bellsouth.net/~racer383/
Mark W. Winning is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome