high speed miss - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old May 12th, 01, 08:07 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Michigan
Posts: 16
Post

'69 Z-28, 350 eng, Holley 650, Accel dual point, getting a high speed miss, any ideas? Carb checked for needle / seats, float level OK, points set and OK....?
2quik is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old May 12th, 01, 11:47 AM
Senior Tech
 
Join Date: Aug 1999
Location: edmonton
Posts: 117
Post

What rpm is it happening at?
craggar is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old May 12th, 01, 01:56 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Michigan
Posts: 16
Post

Happening at about 3000 rpm on up.
2quik is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old May 12th, 01, 05:13 PM
Senior Tech
 
Join Date: May 2001
Location: n.waterboro,me. u.s.
Posts: 101
Wink

its probably the points,when they work they work good, but if you don't keep up on them they are a PAIN!go with a form of HEI or the unilite from mallory(no clearance problems with this distributer). could be wires,or coil too. whats the compression test check out to be?

[This message has been edited by sldhd (edited 05-12-2001).]
sldhd is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old May 13th, 01, 03:59 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Michigan
Posts: 16
Post

Have not done a compression check yet, but it seems to be running rich too; what are the symtoms of a bad power valve?

2quik is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old May 13th, 01, 06:19 PM
Senior Tech
 
Join Date: May 2001
Location: n.waterboro,me. u.s.
Posts: 101
Cool

runs like crap at idle and part throttle. it will constantlt need to be "cleared out" at stop signs.
sldhd is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old May 16th, 01, 04:11 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2001
Location: Michigan
Posts: 16
Post

Replaced the power valve, now it runs excellent!
2quik is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome