still running rich - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Mar 22nd, 01, 05:25 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2000
Location: rosenberg,tx u.s.
Posts: 11
Post

I have a 1989 iroc 305 tpi.The engine is running extremly rich.I have had the mas,oxygen,tps.iac sensors checked and reset.Changed temp sensor,air temp sensor,ignition module,plugs,dist.cap, rotor,wires.Also had timing checked.computer also checked good.Changed The fuel reg. too.It will run fine for a minute then start running rich.Could the egr cause this?It's the only thing left.I need some help!Running out of sanity and money.
willis2z is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Mar 23rd, 01, 02:27 AM
Senior Tech
 
Join Date: Jan 2001
Location: conway s.c.
Posts: 168
Lightbulb

try cleaning out your vaccuum lines to the egr valve and egr solenoid with carb cleaner.also check to see if you have any loose bolts on the tpi manifold especially around the plenum chamber, runners, and throttle body and covers. also check condition of the rest of your vaccuum lines
trickster is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Mar 23rd, 01, 04:56 AM
 
Join Date: Sep 2000
Location: usa
Posts: 7
Post

sounds to me like you have a broken wire or a bad conection some where. or a bad ground .
superpro69 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Mar 23rd, 01, 03:38 PM
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 9
Post

If it is skipping. check for broke valve spring if it has one broke it will act like it is flooding but you will not find any sencers bad.
melrod is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Mar 23rd, 01, 06:59 PM
Moderator
David Pozzi
 
davidpozzi's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Central California, USA
Posts: 10,074
Post

Make sure the vacum line to the fuel pressure regulator is providing vaccum to it.
I have seen some small vac lines plug with gummy carbon from EGR on TBI units, might happen on a TPI.
Is the fuel pressure going up when it goes rich?
David

------------------
Check my web page for First Gen Camaro suspension info:
David's Motorsports page
First Gen Suspension Page
67 RS 327
69 Camaro Vintage Racer
65 Lola T-70 Can Am Vintage Racer
davidpozzi is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Mar 24th, 01, 03:17 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2000
Location: rosenberg,tx u.s.
Posts: 11
Post

Thanks for all of your reply's.I dicovered a bad ecm after all.replaced it and the car runs great.Thanks again for your help.
willis2z is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome