car starts and run for 15-20mins then cuts off - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old Dec 31st, 05, 08:54 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 26
Unhappy car starts and run for 15-20mins then cuts off

i have taken this car to 3 shops. no one can solve this problem. my car starts and run for 15-20 mins then shut down but will start back up. it only does this at red lights and stop signs. have check computer,iac,module... don't have no clue. Please help with promblem
goldyiroc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old Dec 31st, 05, 10:06 AM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Re: car starts and run for 15-20mins then cuts off

I presume the car is an IROC based on your userID. Sounds like whateve it is, the problem occurrs when the car enters closed-loop mode.

Is the check engine light comming on? Have any of the 3 shops managed to extract error codes from the ECM - if so what are they? Does the car shutter and cough after 15-20 minutes, or just shut down as if the key was turned off?

Give us a little more info on the car like the year, engine size, when did this problem start, etc.

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old Jan 1st, 06, 11:26 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 26
Re: car starts and run for 15-20mins then cuts off

it's a 89 iroc. the problem started between changing the fuel pump and then it was not staying crunk. so between taking it to the shop and so call mechanics looking at it. i replace a lot of parts like dis.iac,. when i took it to a shop. they replace the computer then it would run but shut off. now that's where i am at this point.
goldyiroc is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old Jan 17th, 06, 07:37 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Re: car starts and run for 15-20mins then cuts off

try the ignition module. soon you're car will only run when it wants to. just a thought!!!! its the black box under yur distributer.
chadrafuse is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old Jan 17th, 06, 07:58 PM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Re: car starts and run for 15-20mins then cuts off

Lost track of this thread Goldy, what's the status?

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old Jan 17th, 06, 08:09 PM
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 68
Re: car starts and run for 15-20mins then cuts off

sorry i never read it through. disregard my comment...ooops
chadrafuse is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old Jan 19th, 06, 09:07 PM
wdf
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 65
Re: car starts and run for 15-20mins then cuts off

take car to a good shop with scanner thst can "snap shot " data/ best way to find a heat soak intermittant. (closed loop is much before this area)
wdf is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome