68 Camaro wont start - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Feb 5th, 06, 09:10 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 103
68 Camaro wont start

Hey all,

My car will turn over but wont start. I first suspected it was the fuel pump so I prematurely replaced it without testing the old one :P After replacing it I had to pour a little gas in the carb to get it going again. I took it down the road and did notice the pedal felt a little softer and it had a quick hesitation when I punched it.

Today it did the same thing, car wont start just turns so it was obviously not the fuel pump unless my luck sucks that bad which could be the case! It was dark outside when I tried so I havent really did anything else. Again I noticed the pedal doest feel quite the same when I was pumping it.

I would like to add I am no means mechanically smart... I learn as I go never really grew up with cars that needed work on. 1st generation camaro is something I always wanted just wish I had the mechanical know all.

Suggestions I can check out when I get chance to look under the hood?

Thanks
srober76 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Feb 5th, 06, 09:55 PM
Senior Tech
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sunny So. Cal
Posts: 3,064
Re: 68 Camaro wont start

Check you accelerator linkage for adjustment. It also sounds like you might have a faulty accelerator pump on your carburetor.

67 RS Camaro 327/ 350 Holley 650cfm > Edelbrock Performer Intake > Pertronix Ignition > Accel Super Stock Coil and Wires > Hedman Hedders > Hotchkis Performance Springs > 15" Rallys all around


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Camaro buds until the end!!!
Camaro Dave is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Feb 6th, 06, 10:02 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 103
Re: 68 Camaro wont start

Indeed faulty linkage.

Thanks!
srober76 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome