92 Camaro Starting Problems - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Mar 10th, 06, 02:57 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
92 Camaro Starting Problems

I Have A 92 Rs 305 Camaro, That I Just Cant Seem To Get Running. First I Thought It Was The Starter, It Wasnt, When I Put The Starter Back In Place, All The Lights Never Came Back On, Maybe I Installed The Starter Wrong , I Even Bought A New Battery, Same Thing, What Do Youn Think
SCANLAN1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Mar 10th, 06, 02:59 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Re: 92 Camaro Starting Problems

Have Any Ideas About My Problem
SCANLAN1 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Mar 10th, 06, 03:59 PM
Team Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: LaGrange,Il
Posts: 1,026
Re: 92 Camaro Starting Problems

Does it crank over at all? clicking noise, completely dead? Start with the simple double checks. make sure the battery power feed both to the starter and the pigtail connection are good.

Double check the connections, to the battery and the starter. and make sure they a clean. Make sure the car is in park before trying to start.
make sure the wires to the starter solenoid are on and proper.

TTFN
Mat

SSCARGO
Mat Klemp is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old Mar 11th, 06, 02:05 PM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Smile Re: 92 Camaro Starting Problems

Check your connections again. Try taking the power and ground wires off of the starter and reinstall, making sure to place power and ground at there correct places. Also check you're ground area for the battery. Make sure its free of corrosion and has a snug connection. Check the ground at the starter area also. Make sure to hook all of the power wires up at the starter. there is probably more then one. (leading to accessories and so forth.
FirstKnight is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Mar 11th, 06, 07:14 PM
Senior Tech
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sunny So. Cal
Posts: 3,064
Re: 92 Camaro Starting Problems

If you don't have power at all and the battery is good, check your main power feed line that connects to the positive battery cable for a bad connection. Chances are that while you were working on the starter, the wire came loose.

67 RS Camaro 327/ 350 Holley 650cfm > Edelbrock Performer Intake > Pertronix Ignition > Accel Super Stock Coil and Wires > Hedman Hedders > Hotchkis Performance Springs > 15" Rallys all around


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Camaro buds until the end!!!
Camaro Dave is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome