Noob has a problem... - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Apr 18th, 06, 11:37 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Noob has a problem...

Hi guys!

I'm new to this forum and Camaros in general so please forgive my lack of knowledge.

Here is my problem.....

I have a 1995 Camaro with a 3.8. Whenever I'm slowly accelerating and I hit about 52mph, my car hesitates kinda like it doesn't want to shift. It feels like it is going to stall, but it won't....in fact all you have to do is press the gas a bit harder and it is fine. It doesn't do this if I accelerate quickly.

I was driving it the other day and instead of pressing the gas harder, I just let it keep doing it to see if it would pull through and it sounded like it backfired and then the engine light came on.

Any ideas?

Thanks in advance!

Rich
Feezle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Apr 19th, 06, 11:28 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Re: Noob has a problem...

Anyone?
Feezle is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Apr 19th, 06, 11:50 AM
Senior Tech
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sunny So. Cal
Posts: 3,064
Re: Noob has a problem...

Did you check to see what trouble code the ECM kicked out when the Check engine light came on? Start there. It might give you a broader clue.

67 RS Camaro 327/ 350 Holley 650cfm > Edelbrock Performer Intake > Pertronix Ignition > Accel Super Stock Coil and Wires > Hedman Hedders > Hotchkis Performance Springs > 15" Rallys all around


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Camaro buds until the end!!!
Camaro Dave is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old Apr 19th, 06, 01:34 PM
Senior Tech
Steven
 
Join Date: Jan 2001
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,046
Re: Noob has a problem...

Stores like autozone and advance will pull the codes for free...
sdtsdt is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Apr 19th, 06, 03:03 PM
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 14
Re: Noob has a problem...

not sure if 95 is the same but on my 92 if you cross the top right terminal and the one two spaces to the left on the under dash connector the check engine light will flash. count the seperate sets of flashes. the first set will blink as follows - -- this equals twelve and the all clear code. any trouble codes will come after that. for example -- -- equals 22 and a throttle position low volt code. use this to determine the given code and then google diagnostic trouble codes. hope this helps.
rs92s1088 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In Need Of Major Help!! Please!! Justgotacamaro Engine 31 Mar 6th, 07 05:22 AM
Air Conditioning Problem Mark C Heating & Cooling 21 Jul 17th, 05 10:16 AM
Holley problem SICKT9 Engine 5 Jun 11th, 05 02:21 PM
BBC engine Vacume problem 68and69ss Troubleshooting 4 Jun 1st, 05 05:49 AM
arcing problem camaro-69ss Electrical & Wiring 2 Apr 6th, 05 08:59 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome