Tachometer problems - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Apr 22nd, 06, 04:30 PM Thread Starter
Senior Tech
B
 
Join Date: Dec 2004
Location: BA, Oklahoma
Posts: 853
Tachometer problems

gone over this before, but maybe has someone has some new ideas....

my 69 RS has the 396/375 w/console guages Tach(my car was orginally a RS V-8 Van Nuys car, no stinking codes), now with a well-worked 350[383]), so it's probably aftermarket. It's a TH350, so no big rush, but it annoys me it isn't working...the tach wire is connected to the coil. I pulled the tach out out and can't see that anything is disconnected, but only one main thing is attached to it anyway so there isn't much to be disconnected anyway.

I know the OER RS headlight switches are problematic, are the OER tach's also troublesome?

Formers: 1969 RS 350, 700HP 1967 Flash-in-a-pan Firebird 400, 2002 Z28 M6 1SC/1SZ
SnakeEyes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Apr 22nd, 06, 04:37 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: Tachometer problems

my oer tach has been fine, exceot for needing a filter to work properly with my electronic ignition, course my 68 tach is a bit different than yours.

The tach should have 3 connections. Ground, ignition switch power, and the coil signal whiuch should be connected to the negative side of the coil.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Apr 22nd, 06, 05:42 PM Thread Starter
Senior Tech
B
 
Join Date: Dec 2004
Location: BA, Oklahoma
Posts: 853
Re: Tachometer problems

alright, maybe my memory is sketchy, I'll pull it out again and check it out...again.

Formers: 1969 RS 350, 700HP 1967 Flash-in-a-pan Firebird 400, 2002 Z28 M6 1SC/1SZ
SnakeEyes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tachometer DDD Electrical & Wiring 0 Jan 6th, 06 10:49 PM
Intermittent Starting Problems Mike67RS Electrical & Wiring 8 Aug 29th, 05 11:18 PM
Goodmark Quarter Panel Problems!!!! Liveinaz Body Shop 7 Jun 28th, 05 08:10 PM
Tachometer Problems Gold 67 Electrical & Wiring 0 Jan 26th, 04 01:03 PM
MSD PROBLEMS RAY NORLIN Troubleshooting 3 Oct 9th, 00 02:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome