Help! engine lacks power has a strong exhaust odor - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Oct 10th, 06, 10:14 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1
Unhappy Help! engine lacks power has a strong exhaust odor

I have a 1994 Camaro with a 3.4L V6. It has an overwhelming exhaust odor coming from under the hood, it's loud when I accelerate and lacks power, like your starting off in second gear. The egr valve had started melting (the plastic) and the plug wire near the valve had melted as well as the plastic wire harness protectors. I replaced the egr valve and it had become so hot it had cracked the metal on the egr valve's mounting plate (not the manifold). It still has the strong exhaust odor and no power? Can anyone help diagnose this?
pwardon3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Oct 10th, 06, 10:35 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2001
Location: Fairfield, CA
Posts: 6,246
Re: Help! engine lacks power has a strong exhaust odor

lacks power has a strong exhaust odor

Maybe it's just getting old, I have the same symptoms....
onovakind67 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Oct 10th, 06, 11:19 AM
Senior Tech
Don
 
ZZ_430's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 4,491
Re: Help! engine lacks power has a strong exhaust odor

LOL onovakind67.

About the 94, sounds like a possible plugged cat converter.

It should be taken to a shop that can do a pressure drop test on it, but there is a backyard test.

Attach a vacuum gauge to a ported source, and rev engine over 2500 RPM. If the vacuum doesn't rise but continues to fall, there is a restriction in the exhaust.

Don ~ TC Member #15 ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Don't mess with Texas!
ZZ_430 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lifter adjustment, warm or cold? gotsnappy Engine 32 Apr 20th, 06 06:41 PM
Strong Gas Odor Tim Meadows Troubleshooting 10 Jul 14th, 05 06:39 AM
interpret my time slips...whats happening? BBC1 Performance 60 Jul 12th, 05 08:15 AM
95 Z28 Low RPM engine stumble, runs strong above 3,500RPM's 95 LT1 Z28 Performance 8 Sep 4th, 03 03:17 PM
Vacuum Question Ken Davidson Performance 44 May 11th, 01 07:18 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome