timing problem maybe?? - Team Camaro Tech
Troubleshooting Diagnosing problems done here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old Nov 26th, 06, 06:21 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
timing problem maybe??

my 91 camaro rs with a 305 tbi is running real rich and popping out the exhaust, from reading here it sounds like maybe timing, can anybody help? mike
mike_o is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old Nov 26th, 06, 07:07 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Re: timing problem maybe??

anybody??
mike_o is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old Nov 26th, 06, 09:40 AM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: timing problem maybe??

you need to check for codes. I'll bet it's got a sensor gone wacko and it's in "limp home" mode.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old Nov 26th, 06, 12:55 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Re: timing problem maybe??

i just put in a new o2 sensor, so i guess i will take your advice and check the codes, thanks alot. mike
mike_o is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old Nov 26th, 06, 01:24 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Re: timing problem maybe??

ok i checked the codes, my service engine light is flashing once, then two real fast flashes, does anybody know what this means? i dont have a book. mike
mike_o is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old Nov 26th, 06, 06:50 PM
Senior Tech
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sunny So. Cal
Posts: 3,064
Re: timing problem maybe??

Mike.......When the light flashes once and then two quick flashes, that is a normal sequence that shows your ECM is working properly. It will flash this sequence three times followed by any trouble codes then close with the same sequence of flashes. Check your timing with a timing light......I believe it should be around 14 deg BTDC. Disconnect the spark advance plug near or above the AC unit before you check the timing and don't forget to reconnect it afterwards.

67 RS Camaro 327/ 350 Holley 650cfm > Edelbrock Performer Intake > Pertronix Ignition > Accel Super Stock Coil and Wires > Hedman Hedders > Hotchkis Performance Springs > 15" Rallys all around


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Camaro buds until the end!!!
Camaro Dave is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old Nov 30th, 06, 04:25 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Re: timing problem maybe??

camaro dave, exactly where is this line i need to unplug???? mike
mike_o is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old Nov 30th, 06, 04:27 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Re: timing problem maybe??

camaro dave, probley not the right way but i timed her by ear and i have gotten rid of alot of the popping out the exhaust, for a 305 she runs strong...
mike_o is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pertronix and Timing Golden69 Electrical & Wiring 6 Apr 4th, 06 11:02 AM
How to set timing? cradfordchevy1 Performance 4 Oct 26th, 05 04:54 PM
327 won't start now....timing problem? Granny's 69 Engine 17 Jul 5th, 04 11:31 AM
Timing Problem??? Bantam Troubleshooting 6 Nov 4th, 02 08:14 PM
weird timing problem??? 68and69ss Troubleshooting 12 Apr 28th, 01 10:22 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome