something squeaky up front - Team Camaro Tech
Brakes, Suspension & Steering Conversion questions, Steering & Handling

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old May 28th, 08, 02:37 PM Thread Starter
Renee
 
Join Date: May 2008
Location: Tulsa OK
Posts: 2
Unhappy something squeaky up front

Hey, I (as my user name implies) am a new camero owner. I bought a used 99 from one of my dad's friend who's a mechanic. Brand new everything. Including brakes. Everything was fine until a week or two ago when something started squeaking in the front, it happens everytime I drive and speeds up with acceleration. It has gotten loud and I'm worried. i don't hear it when I brake or turn though. It sounds like it's coming from the front wheels. Is there ANY ONE who can offer suggestions as to what it might be?
new_owner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old May 28th, 08, 08:08 PM
Senior Tech
Jim
 
Join Date: Jul 2005
Location: MA
Posts: 1,913
Send a message via Yahoo to go2fast
Re: something squeaky up front

Cheap brake pads most likely.
go2fast is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old May 28th, 08, 08:11 PM
Gold Lifetime Member
Jeff
 
yellow69RS's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Aurora, IL
Posts: 4,958
Send a message via Yahoo to yellow69RS
Re: something squeaky up front

I'd check to be sure the front brake wear sensors aren't touching the rotors. They will squeal all the time EXCEPT when on the brakes.

Jeff
yellow69RS is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old May 28th, 08, 08:15 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: something squeaky up front

While you're in there take a look at the wheel bearings, clean em and repack em with grease, make sure the spindle doesn't look like it ever got hot.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome