What am I missing? - Team Camaro Tech
Brakes, Suspension & Steering Conversion questions, Steering & Handling

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Nov 21st, 09, 09:42 AM Thread Starter
Senior Tech
Danny
 
Join Date: Feb 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 262
Question What am I missing?

I am replacing the front coil springs on an '80 Z. I have disconnected the front sway bar from the lower control arm and separted the lower ball joint. Internal style spring compressor put on and cranked down. When I lower the floor jack under the control arm the arm drops some but not enough for the ball joint to completely separate. What am I missing? This is my first coil spring swap. Does the spring attach to the control arm or the upper pocket and is this keeping it from dropping? Am I compressing the spring enough?
Any help would be appreciated.

Thanks,

Danny Glasgow
Friendsville, TN

Mrs. G's quote: "Better a younger car than a younger woman."
RSDannyG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Nov 21st, 09, 11:44 AM
Senior Tech
Nick
 
Join Date: Nov 2001
Location: BARRIE ONT CANADA
Posts: 748
Re: What am I missing?

did you disconnect the shock ???

67 rs/ss 350 original eng,700r4, a/c, tilt, deluxe int,strato bench,Ca.emission,front disk,am/fm,floor clock,17" W/V Ralleys,Toyo T1S 255/40/17, 245/40/17
MRCOOL_RSSS350 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Nov 21st, 09, 01:23 PM Thread Starter
Senior Tech
Danny
 
Join Date: Feb 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 262
Smile Re: What am I missing?

Quote:
Originally Posted by MRCOOL_RSSS350 View Post
did you disconnect the shock ???
Yep. Didn't have a jack stand under the control arm either, LOL.

Finally found it though. The outside edge of the lower control arm was catching on the dust shield and preventing it from dropping. Knew it was something. Just had to lay on the floor and stare at it a while.

Thanks,

Danny Glasgow
Friendsville, TN

Mrs. G's quote: "Better a younger car than a younger woman."
RSDannyG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome