Front brake problems - Team Camaro Tech
Brakes, Suspension & Steering Conversion questions, Steering & Handling

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Sep 7th, 10, 07:21 PM Thread Starter
Tech Team
jim
 
Join Date: Jan 2010
Location: new york
Posts: 58
Send a message via AIM to jimbo8397
Front brake problems

Ok guys lets see who can figure this one out. I have have slotted and cross drilled rotors, single piston chromes calibers, EBC Green pads in the front. This is the problem, when I drive for about 30 mins, you can't touch the front wheels as they are way to hot to touch. Second thing is the brakes make a loud squealing noise once they get hot. noise goes away as I apply the brakes. It kinda feels like the brake are engaging somewhat. Now I changed the pads and the noise stopped but now I can't stop, I have to push real hard on the pedal to stop the car. The rotors seems to be really shiny. Just to let you know I had just changed the master cylinder and brake booster. After I installed the booster and master I noticed that there was brake fluid leaking from the top of the master cover. I fixed that problem but still have the other problems so before I start changing ever thing Let see what you guys think. Thank for your in put.
jimbo8397 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Sep 12th, 10, 04:45 AM
Gold Lifetime Member
cb
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 920
Send a message via Yahoo to flyingskibiker
Re: Front brake problems

Did you move the rod connected to the brake pedal down to the lower hole? Rod lengths correct?

Shiny = glazed over. New pads probably won't "break in" correctly.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
'68 SS Camaro w/ a '66 427/425 28 year project and counting!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
flyingskibiker is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Sep 12th, 10, 08:18 AM
Senior Tech
Frank
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orlando, Fl
Posts: 2,332
Re: Front brake problems

Sounds like they are dragging, most likely a rod adjustment under the dash connected to the brake pedal. Make sure there is free play at the top of the pedal
ProdigyCustoms is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome