1968 Tire and rim problem - Team Camaro Tech
Wheels & Tires What fits what?

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Sep 10th, 08, 12:13 PM Thread Starter
Dennis
 
Join Date: Sep 2008
Location: Waterloo, Ontario Canada
Posts: 2
1968 Tire and rim problem

Hey guys
I have recently replaced my stock 14" rally wheels 6" width and tires 235/70s with 15" 7 inch cragar ss and 15" 235/60s. I now have wheel rub on front on a hard right turn and bottoming out in minor dips hitting fender bolts. What to do??
canuckgambler is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Sep 10th, 08, 01:43 PM
Senior Tech
Ryan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Olathe, KS
Posts: 753
Re: 1968 Tire and rim problem

It sounds as if your backspacing isn't correct. Your wheel tire combo should end up almost exactly the same width and a little under an inch shorter in height. Do you know what the difference is between the backspacing of your new and old wheels?
Rhino is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Sep 10th, 08, 02:10 PM
Senior Tech
Scott
 
Join Date: Jun 2008
Location: Long Island, NY
Posts: 133
Re: 1968 Tire and rim problem

Back spacing should be at least 4" preferably 4 1/2"

1969 Camaro, 548ci, 10.6:1, solid roller, Ford AOD, 4000 Stall, 12 bolt with 4.11's
New best, 10.59 at 125.48, 1.39 60ft

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Cali Z28 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Sep 10th, 08, 05:12 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: 1968 Tire and rim problem

On a 7" rim, b/s should be 4"

235 is a lil big, and may rub some.

Where is it rubbing on hard turns? On the framerail?





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome