17" Cragars AGAIN - Team Camaro Tech
Wheels & Tires What fits what?

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 07:13 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Olathe, KS
Posts: 9
Send a message via AIM to FromTheGroundUp
Post

I know you guys are fed up with this topic, but I can't find one with what I'm looking for. I'm getting ready to order the wheels for my car, I finally have the money saved up for them. I want to go with the 17" cragars, and am just making sure this combo will fit fine, and won't rub anywhere...
Front - 17X8's with 4.5" Backspacing
Rear - 17X9's with 5.5" Backspacing
I'd like to put 225/45/17 Nitto 555s in front and 255/45/17 nitto 555s in back...I just want to make sure this will work. Please, if it won't work, let me know.

after one good reply, you guys do not need to keep writing, i know how irritating it gets.
THANKS!
FromTheGroundUp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 07:14 AM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2003
Location: Olathe, KS
Posts: 9
Send a message via AIM to FromTheGroundUp
Post

sorry, one more thing...it's a 69 camaro with stock front suspension, and stock rear (except for vettebrakes fiberglass rear springs) sorry i forgot to mention that.
FromTheGroundUp is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 08:22 AM
Senior Tech
Scott
 
choptop's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Austin, TX
Posts: 1,988
Post

That setup should work if your suspension is in good shape (not sagging) and so long as you are not planning to lower the car later. If you plan to lower then you should try at least 4.75 backspacing on the front if not a full 5 inches.

I run 235/50s up front with 4.5 back on a 17x7 rim and 255/50s with 4.75 back at the rear on a 17x8 rim. My car is lowered and has no rubbing issues at all. A perfect fit imo.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
choptop is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 12:46 PM
Tech Team
 
Join Date: Jun 2002
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 70
Post

Here is my set up. I just mounted my new tires (Kumho ECSTA MX) and wheels (Boyd Coddingtons Smoothie 2's) on my 67'. The motor is pulled so the front end is high. All drum but will be getting all disc's. I will lower the rear a tad. The pics aren't the best, kinda cramped in the garage for good shots.

Rear 17x10 5.75BS
Front 17X8 5.00BS









[ 01-28-2004, 10:17 AM: Message edited by: HOT OHC ]

-HOT OHC
HOT OHC is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 12:49 PM
Tech Team
 
Join Date: Jun 2002
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 70
Post

weird, my pics are not showing up. you can just cut and paste the url's into your browser to see the pics.

-HOT OHC
HOT OHC is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 01:11 PM
Senior Tech
Jeff
 
Join Date: Jun 1999
Location: Ewing, NJ 08560
Posts: 2,438
Post

It's the spaces in the link that mess it up.

Jeff H
69 Z28 Hugger Orange original factory JL8 brakes, being restored
Jeff H is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old Jan 27th, 04, 02:34 PM
Tech Team
 
Join Date: Jun 2002
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 70
Post

Jeff H- Well these same liks work on other forums just like they are. I took out the spaces here but it did not work? How did you do it? In the future when uploading pics I will do so without spaces.

-HOT OHC
HOT OHC is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old Jan 28th, 04, 04:14 AM
Senior Tech
Jeff
 
Join Date: Jun 1999
Location: Ewing, NJ 08560
Posts: 2,438
Post

You need to paste the link and your browser will insert some %20 to replace the spaces. Copy the new link from the browser bar and paste that in.


Jeff H
69 Z28 Hugger Orange original factory JL8 brakes, being restored
Jeff H is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old Jan 28th, 04, 07:23 AM
Tech Team
 
Join Date: Jun 2002
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 70
Post

Jeff H- thanks for the HTML help Now if I can just figure out why freepixhosting is no longer able to up load my pics?

-HOT OHC
HOT OHC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome