car starts and idles fine now...but... - Team Camaro Tech
Engine General Engine Discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Jan 30th, 08, 05:13 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Nov 2007
Location: San Jose
Posts: 150
car starts and idles fine now...but...

When I put it into drive it dies almost right away.

What am i missing?

350 chevy sb with a 670 holley carb.
1967maro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Jan 30th, 08, 05:20 PM
Senior Tech
Patrick
 
Join Date: Jun 2005
Location: Quitman Georgia
Posts: 2,519
Re: car starts and idles fine now...but...

I'll guess your cam is too big, might need a stall conv. What is your idle rpm at in park?

69RS/SS,383,10:1cr,4.10,60ft1.6sec,1/[email protected],1/[email protected],Vicjr,RPMheads,750dp, Proform main body, cam,246*-250*@.050,.510,522,1.6rr,700r4,3200stall
383 IS SOLD!
Building a 489BBC

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
speedfreek is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Jan 30th, 08, 06:25 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Nov 2007
Location: San Jose
Posts: 150
Re: car starts and idles fine now...but...

BUT...ive had this engine for two years and its run fine.

back history: I was having starting problems so i replaced the starter and the entire ignition system and now she starts like a champ!

however she dies now when i put it in drive like I said.
1967maro is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Jan 30th, 08, 07:35 PM
Senior Tech
Eric
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ohio
Posts: 437
Re: car starts and idles fine now...but...

sounds like an idle adjustment and timeing issue.......did you pull your distributer too?

'68 Coupe 383 Small Block
4 speed Muncie (M 21)
12 bolt rear end (4.10)
Old school slappers
Old School L-60 Mickey Thompson's


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
EC's 327 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Jan 30th, 08, 08:22 PM
Senior Tech
Tim
 
77wolf10.85's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Oklahoma
Posts: 3,222
Re: car starts and idles fine now...but...

Do a search on JohnZ and Vacuum Advance 101. Read that a few times, then try what he says.

You may also need to tweak your idle jets and idle speed after.

What's your timing at by the way?

Tim Smith
77wolf10.85 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Jan 31st, 08, 06:10 PM
Senior Tech
Russ
 
Join Date: Nov 2005
Location: Levittown, PA
Posts: 748
Re: car starts and idles fine now...but...

When is the last time you checked your a/f mixture. A lean mixture would cause the engine to stall when put in drive.

Russ
1969 RS conv,hugger orange,396 4 speed,373 12 bolt posi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
19694speed is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome