question??? - Team Camaro Tech
Engine General Engine Discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old Jan 1st, 09, 09:06 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
question???

my 307 was running fairly rough [i.e. backfiring,sputtering,bad throttle response].i left and when i came back and tried to start it it wouldnt fire.it's spinning over but no fire.the points are making contact and appear to be sparking.what could it be???
1969nova is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old Jan 1st, 09, 09:26 PM
Senior Tech
Alan
 
Join Date: Oct 2007
Location: SoCal
Posts: 3,903
Re: question???

Need more info. Did you do anything to the car or did it suddenly manifest? Check for spark at the plugs, gas in carb. Possibly electrical, check connections at coil.

alan
alanrw is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old Jan 1st, 09, 09:33 PM
Bruce
 
Join Date: Dec 2008
Location: Whitecourt, Alberta
Posts: 23
Re: question???

Could possibly be the condensor or timing chain


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
69 Z28 RS Lemans blue / blue interior 19000 miles
68 Camaro Racecar, ex Checkmate Modified Production car. Still running smallblock/stick.
killintime is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old Jan 1st, 09, 09:34 PM
Senior Tech
Jeff
 
Join Date: Dec 2008
Location: Southeast Missouri
Posts: 167
Re: question???

Condensation inside the cap?
tilley88 is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old Jan 1st, 09, 09:48 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
Re: question???

I replaced the condensor and it still won't fire.it had two condensors.I don't know why.I tried it with 1and2 and it still won't fire.I did nothing to the car before this happened.
1969nova is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old Jan 1st, 09, 09:48 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
Re: question???

new cap also.
1969nova is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old Jan 2nd, 09, 05:21 AM
Gold Lifetime Member
BILL
 
SPARKY69's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: HENDERSONVILLE N.C.
Posts: 9,352
Re: question???

Do you have spark at the plugs ?
SPARKY69 is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old Jan 2nd, 09, 07:18 AM
Gold Lifetime Member
Harry
 
dawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Colebrook CT.
Posts: 4,030
Re: question???

Points need regapping and cleaning im betting


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

434 stroker
US Navy retired

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
dawg is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old Jan 2nd, 09, 09:55 AM
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2003
Location: Wyoming
Posts: 1,635
Re: question???

Check for spark at the plugs and make sure it isn't fuel related. It could be a plugged fuel filter. If you are getting spark and fuel it could be a timing issue.
deerhunter is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old Jan 2nd, 09, 11:08 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
Re: question???

im getting spark to the plugs but i dont know if it is enough???its getting plentyu of fuel.
1969nova is offline  
post #11 of 12 (permalink) Old Jan 2nd, 09, 11:23 AM
Gold Lifetime Member
BILL
 
SPARKY69's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: HENDERSONVILLE N.C.
Posts: 9,352
Re: question???

blue or yellow what color, weak or strong ,whats the intensity of it ,did you flood the motor? pull a plug and see if its flooded..
SPARKY69 is offline  
post #12 of 12 (permalink) Old Jan 2nd, 09, 11:40 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
Re: question???

it is bluish-yellow.its not real strong.ill pull a plug and see if it is flooded but, i dont think it is.
1969nova is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome