Engine Shake When Cold - Team Camaro Tech
Engine General Engine Discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old Jun 2nd, 14, 07:24 PM Thread Starter
Senior Tech
Chad
 
cv2065's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Orlando, FL
Posts: 1,193
Engine Shake When Cold

Anyone know what the cause of engine shake when cold or on initial startup? My motor seems to be dialed in where it starts just about every time on the first bump of the key and I have no run on issues at shut down. However, upon first startup, the motor seems to shake a bit until it is warmed up around standard operating temp, then very smooth running with no shaking issues at idle or otherwise.

I thought about the motor mounts, but if that were the case, I would think I'd see shaking at cold or warm idle, which is not the case.

Is this a 'normal' occurance due to fluids and metals heating up at different rates during the warm up period?

Thoughts?

67 Black RS Coupe, 383, M21 & 10 Bolt Posi. Edelbrock E-Tech 170 Heads, 2204 Roller Cam, Air Gap Intake.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cv2065 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome